Nevins Residence
       
     
Mahogany Entrance.jpg
       
     
1st Floor stair landing.jpg
       
     
Kitchen doors.jpg
       
     
Pantry 1.jpg
       
     
Kitchen 1.jpeg
       
     
Understair storage.jpg
       
     
Powder Room.jpeg
       
     
Back Facade.jpg
       
     
Mosaic courtyard 2.jpeg
       
     
Front courtyard.jpeg
       
     
Cellar stair.jpg
       
     
Cellar stair handrail.jpg
       
     
Master Shower.jpg
       
     
3rd Floor stair landing.jpg
       
     
Hockney construction site.jpg
       
     
Nevins Residence
       
     
Nevins Residence

Under Construction

Boerum Hill, Brooklyn

A year-and-a-half long design-build collaboration with our clients and their general contractor modernized an 1899 brick shop building into a new residence. Each piece of the architecture, interior and landscape were elementally de-constructed, re-designed and re-composed into a new organic whole that opens up for modern family living.

This is a house of details made from carefully chosen and hand-crafted materials. A palette of Pennsylvania brick, board-formed concrete, steel windows and doors, mahogany and handmade metalwork creates a fresh presence on the Brooklyn streetscape of stoops and courtyards. Interiors were re-proportioned and fitted with natural finishes, new fixtures and custom cabinetwork throughout. New front and back courtyards extend the house out onto the street and into the garden.

Mahogany Entrance.jpg
       
     
1st Floor stair landing.jpg
       
     
Kitchen doors.jpg
       
     
Pantry 1.jpg
       
     
Kitchen 1.jpeg
       
     
Understair storage.jpg
       
     
Powder Room.jpeg
       
     
Back Facade.jpg
       
     
Mosaic courtyard 2.jpeg
       
     
Front courtyard.jpeg
       
     
Cellar stair.jpg
       
     
Cellar stair handrail.jpg
       
     
Master Shower.jpg
       
     
3rd Floor stair landing.jpg
       
     
Hockney construction site.jpg