ADAMVS Winery
       
     
ADAMVS_04.jpg
       
     
ADAMVS_05.jpg
       
     
ADAMVS_07.jpg
       
     
ADAMVS_06.jpg
       
     
ADAMVS_13.jpg
       
     
ADAMVS_02.jpg
       
     
ADAMVS_14.jpg
       
     
ADAMVS_03.jpg
       
     
ADAMVS_08.jpg
       
     
ADAMVS_09.jpg
       
     
ADAMVS_11.jpg
       
     
ADAMVS_15.jpg
       
     
Tank_room.jpg
       
     
Shed_facade_formwork.jpg
       
     
Log_wall_creation_sketch.jpg
       
     
ADAMVS_12.jpg
       
     
ADAMVS Winery
       
     
ADAMVS Winery

Angwin, California

Senior Architect for Melander Architects

After purchasing a small 67 acre vineyard on Howell Mountain in Napa Valley, the Owners hired Melander Architects to remodel an existing Production Facility and design a new iconic tasting room for small groups by-appointment-only. The tasting site is comprised of two separate buildings-- an open and airy Tasting Room and an opaque Wine Library housing support spaces, arranged across an outdoor courtyard with views up and down the vineyard. The Tasting Room consists of three layers: an open-plan column-free glass pavilion, a perimeter of free-standing sculptural log walls, and a dematerialized "ghost structure" canopy above based on a tin shed demolished from the site. The Wine Library is a custom site-cast concrete building, imprinted with the boards of old shed facades from the winery property.

Photos by Michael Hospelt

ADAMVS_04.jpg
       
     
ADAMVS_05.jpg
       
     
ADAMVS_07.jpg
       
     
ADAMVS_06.jpg
       
     
ADAMVS_13.jpg
       
     
ADAMVS_02.jpg
       
     
ADAMVS_14.jpg
       
     
ADAMVS_03.jpg
       
     
ADAMVS_08.jpg
       
     
ADAMVS_09.jpg
       
     
ADAMVS_11.jpg
       
     
ADAMVS_15.jpg
       
     
Tank_room.jpg
       
     
Shed_facade_formwork.jpg
       
     
Log_wall_creation_sketch.jpg
       
     
ADAMVS_12.jpg